Handige Google software


Picasa

Picasa is het gratis fotoprogramma van Google.

Wat zijn de voordelen van Picasa?

Allereerst: Picasa is 100% gratis.
Doordat Picasa wordt ondersteund door Google, ligt het voor de hand, dat dit programma later wordt uitgebreid met diverse functionaliteiten enz.
Met Picasa is het eenvoudig om uw fotocollectie overzichtelijk te houden. U kunt foto's delen met anderen, publiceren enz.
Picasa biedt ook diverse (eenvoudige) bewerkingsmogelijkheden en u kunt er zelfs een eenvoudige film mee maken.

Hoe ziet Picasa eruit?

Van de installatie en van het programma Picassa is een flash filmpje gemaakt.
Klik op onderstaande link om het filmpje te bekijken.
Flash Film Picasa (17 MB)

Downloaden van Picasa

Bent u ge´nteresseerd in Picasa? Download dan het programma via onderstaande webpagina, op de button linksboven.
Picasa

Firefox

Firefox is een gratis browser.

Wat is het marktaandeel van Firefox?

Internet Explorer is nog steeds met grote afstand de meest gebruikte browser, maar de populariteit van met name Firefox wordt steeds groter. Op dit moment maakt al meer dan 10% van de internetters gebruik van Firefox en hiermee is Firefox een serieuze concurrent van Internet Explorer.

Wat zijn de voordelen van Firefox?

Firefox biedt min of meer dezelfde functionaliteit als Internet Explorer. Het is mijns inziens voornamelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, welke browser u het prettigst in gebruik vind.
Sommige mensen hebben een hekel aan Microsoft en besluiten alleen daarom al,om Firefox te gebruiken. Een voordeel van Firefox is, dat virusschrijvers zich (nog) voornamelijk richten op Internet Explorer en Firefox daarom iets minder gevoelig is voor virussen op websites.

Waarom moeten webmasters Firefox hebben?

Helaas zien websites er niet hetzelfde uit in alle browsers. Waarschijnlijk heeft u Internet Explorer en ziet uw site er prima uit......(?)
Internet Explorer maakt vaak gebruik van "eigen regeltjes". In de praktijk betekent dit, dat heel veel sites er in een andere browser helemaal niet goed uitzien, of soms zelfs niet eens werken! Nu meer dan 10% van de internetters gebruik maakt van Firefox is het voor een webmaster geen overbodige luxe meer, om te weten hoe de site er in Firefox uitziet.

Hoe ziet Firefox eruit?

Van de installatie en van het programma zijn twee korte Flash filmpjes gemaakt. Klik op een link om een filmpje te bekijken (en negeer de eventuele veiligheidswaarschuwing van Internet Explorer)
Installatie van Firefox en importeren van favorieten. (1,65 MB)
Impressie van Firefox (2,42 MB)

De Google Toolbar

De Google Toolbar is een heel handige werkbalk, die steeds in uw browser verschijnt. Dankzij de Google Toolbar hoeft u niet meer naar de Google website om te zoeken, maar kunt u voortaan uw zoekopdrachten rechtstreeks in de Toolbar verrichten.
Bent u ge´nteresseerd in Firefox? Download dan het programma via via onderstaande webpagina, op de button linksboven.
FireFox

Valid HTML 4.01 Transitional W3C: CSS-button CSS-validator